Een hart voor iedereen: Samen staan we sterk

We zijn trots op onze collega Julia Mulder, oprichter van Bewegen in het Bos en als begeleider werkzaam in het team Zichtbaar in Zicht. Dankzij haar initiatief prijkt er een enorme vlag op de Sint Stevenstoren in Nijmegen.

Zie hieronder het artikel uit de Gelderlander.


 ‘Een hart voor iedereen ❤️ Samen staan we sterk’. Dat staat op een enorm spanddoek dat woensdag is opgehangen aan de Stevenstoren in Nijmegen. Een boodschap voor alle Nijmegenaren, op initiatief van Julia Mulder en mede mogelijk gemaakt door businessclub Orion.

De Stevenstoren fungeert vaker als vlaggenmast voor gigantische banieren. Vooral de regenboogvlag heeft regelmatig aan de kerktoren gewapperd.

Julia Mulder is ook de initiatiefnemer van de rode hartjes in de Hezelstraten in het centrum van Nijmegen. De maandag nadat de horeca op slot moest vanwege de coronamaatregelen, ging de 28-jarige Nijmeegse met rode harten in de weer en bevestigde die onder meer in de Stikke Hezelstraat en de Lange Hezelstraat.

Ze riep Nijmegenaren op ook een rood hart voor het raam te hangen. De Nijmeegse heeft er nu tijd voor, haar twee bedrijven Bewegen in het Bos en Nyma Bike Tours liggen noodgedwongen ook stil.

Symbolisch hart onder de riem

Mulder dacht al snel groter: aan een grote witte vlag met een rood hart op de Stevenskerk. Bedoeld als een symbolisch hart onder de riem voor alle zorgmedewerkers, voor bewoners die opgesloten zitten in verpleeghuizen, voor zieke mensen op de intensive care en hun naasten.

Maar ook voor alleenstaanden die in een isolement raken, voor gezinnen met ouders die nu thuiswerken en kinderen die niet naar school kunnen.

,,De coronacrisis heeft zo’n impact, dit raakt iedereen. Niemand heeft het gemakkelijk’’, zegt Mulder. ,,Dan is het mooi om te zien dat er zoveel initiatieven zijn. Dat je echt onderdeel bent van een samenleving, dat je het met elkaar kan doen. Hopelijk is dat ook straks nog zo, als de coronacrisis wat is weggeëbd.”

Toen ze haar idee bij de gemeente opperde, kwam al snel een antwoord: ‘Dat is goed’.

 

Best prijzig

Een vlag is meer dan zomaar een wapperend doek, er gelden allerlei eisen rondom afmetingen, materiaal, kan de wind erdoor waaien en nog zo wat. Best prijzig. Mulder begon vervolgens een inzamelingsactie. ,,Daar reageerde netwerkorganisatie BNI Orion op, waar ze het een gave actie vonden. Een van de ondernemers maakte de vlag tegen kostprijs. Met andere gemaakte kosten komt het neer op iets meer dan 900 euro. Dat is bijna volledig betaald door de businessclub, daarnaast waren er nog wat donaties.”

Zo kreeg Nijmegen de vlag-met-het-rode hart aan de iconische Stevenstoren.

 

Klik hier voor een fimpje waarin de vlag wordt opgehangen in bijzijn van de burgemeester.

Aanbevolen berichten