Psychische en praktische ondersteuning

Praktijk Zichtbaar in Zicht

Over Praktijk Zichtbaar in Zicht

Praktijk Zichtbaar in Zicht is een divers team bestaande uit o.a. een orthopedagoog, psycholoog, relatietherapeut, psychiatrisch verpleegkundigen, jeugdverpleegkundige,creatief- en energetisch therapeut en sociaal pedagogisch hulpverleners.

Psychische begeleiding en praktische ondersteuning bij u thuis

Wij bieden psychische begeleiding en praktische ondersteuning bij u thuis. Wij gaan ervan uit dat u ervaringsdeskundige van uw eigen leven bent. Met het diverse team kunnen wij samen kijken naar welke hulpverleners het beste bij u passen. We leveren emotionele steun en soms werken we heel praktisch door samen met u de handen uit de mouwen te steken. Ook kunnen we u ondersteunen bij het oefenen van door uw therapeut aangereikte vaardigheden. We werken met de methode zelf- en samenredzaamheidsmatrix en daarnaast ook met mindfulness, wandelen, yoga, meditatie, ontspanningsoefeningen, massage en voetreflextherapie.

Reguliere, specialistische en groepsbegeleiding

Naast de reguliere- en specialistische begeleiding die we bij u thuis bieden is er een mogelijkheid om aan te sluiten bij groepsbegeleiding. Deze groepsbegeleiding heet Bewegen in het Bos en is gericht op de zelfredzaamheidsmatrix. Bewegen in het Bos heeft als doel om buiten in beweging te komen waarbij u in groepsverband aan uw conditie werkt op een laagdrempelig niveau. Het is mogelijk om na het programma door te stromen naar een particuliere groep of zelfstandig te wandelen met de mensen die u hier ontmoet heeft.

Ingrijpende gebeurtenis

Praktijk Zichtbaar in Zicht begeleidt ook het contact tussen partijen na een  ingrijpende gebeurtenis. Dit kan een delict, een ( verkeers-) ongeval of een andere ingrijpende gebeurtenis zijn. We noemen dit herstelbemiddeling. Dit contact geeft mensen de kans zelf een rol te vervullen in het herstel en helpt bij de verwerking van de gebeurtenis.

Wij houden van duidelijkheid en ‘doen wat nodig is’, zonder oneindige protocollen en regels.

Wij houden ons samen met u bezig met datgene wat u weer in uw kracht zet. We werken met twee hulpverleners per cliënt en zijn naast werkdagen ook inzetbaar in de avond en het weekend.

Praktijk Zichtbaar in Zicht

Contact met Praktijk Zichtbaar in Zicht

Lily Gruitrooij
06 – 21 11 15 17
info@zichtbaarinzicht.nl

  • Praktijk Zichtbaar in Zicht heeft bij ons heel goed op de situatie aangesloten, alles wat nodig was hebben we samen waar kunnen maken op een hele prettige gelijkwaardige manier.

    M. J. cliënt
  • Praktijk Zichtbaar in Zicht denkt ‘out of the box’ en heeft een diverse mogelijkheid aan hulpverleners met eigen specialiteiten. Ik voel me gezien en gehoord bij deze organisatie.

    Anoniem - cliënt
  • Van mindfulness oefeningen, wandelen in het bos, tot de kelder uitruimen. We hebben echt gedaan wat we moesten doen.

    Anoniem - cliënt
CONTACTFORMULIER

Voor vragen en opmerkingen:

Niet goed te lezen? Verander woord. captcha txt