Logeren

BuitenGewoon Logeren

Bij BuitenGewoon logeren vindt de specialistische groepsbegeleiding plaats op dagen door de week na schooltijd en tijdens losse dagen in schoolvakanties.

Wat is BuitenGewoon Logeren?

Bij BuitenGewoon verblijf je op een gezellige plek, waar veel mogelijk is, maar niet alles zomaar kan.

 • Het is veel Buiten en het is er Gewoon, dat maakt het het verblijf leuk en leerzaam.
 • Je bent er niet alleen, maar samen met je groepsgenoten en begeleiders.
 • Bij BuitenGewoon Logeren logeer je op een heerlijke plek aan het water.

We hebben bewust gekozen voor een kleinschalig logeerhuis. In onze begeleiding onderscheiden wij ons door de activiteiten die we aanbieden. We combineren het logeren met allerlei stoere buitenactiviteiten. Daarnaast is er gezellige huiselijkheid gecombineerd met kleine en grotere uitdagingen. Ontspannen en plezier beleven en nieuwe dingen leren ineen.

Voor wie is dit?

Wanneer kinderen belemmeringen ervaren in hun ontwikkeling kan het gevolg hiervan zijn dat een kind bijvoorbeeld geen aansluiting vindt bij leeftijdgenoten, niet goed weet hoe om te gaan met sociale situaties en emoties van anderen niet goed herkent. Daarnaast kan er gedrag worden vertoond dat niet past bij de leeftijd of wat maatschappelijk niet gewenst is. Voor deze kinderen zetten we ons in. BuitenGewoon Logeren is er voor kinderen en jongeren van 7 tot 18 jaar met:

 • sociaal- emotionele problematiek
 • een stoornis binnen het autistisch spectrum
 • A.D.H.D en aanverwanten
 • gedragsproblemen
 • e.a.

De kinderen krijgen de gelegenheid om zich mentaal en fysiek te uiten en ervaringen te verwerken. Ze leren o.a. samenspelen, initiatief nemen en omgaan met leeftijdgenoten.

Hoe werken wij bij BuitenGewoon Logeren?

 • BuitenGewoon Logeren biedt dag- en weekendopvang en opvang in de vakantieperioden, waarbij de kinderen tijdens activiteiten professioneel begeleid worden;
 • Door de kleine groepssamenstelling is er veel ruimte voor individuele aandacht;
 • Onze aanpak is planmatig en ontwikkelingsgericht;
 • Binnen een veilige omgeving worden kinderen/jongeren begeleid door een team van professionals;
 • Structuur en duidelijkheid zijn hierbij leidend;
 • Activiteiten waarbinnen aan de leerdoelen wordt gewerkt, sluiten zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld en interesses van de kinderen;
 • We creëren een omgeving die het kind accepteert en sluiten aan bij de persoonlijkheid van het kind;
 • BuitenGewoon logeren biedt hen handvatten om met de verschillende belemmeringen om te gaan en zichzelf en anderen beter te begrijpen;
 • Daarnaast wordt er gewerkt aan sociale vaardigheden, waardoor het contact met anderen prettiger zal verlopen en de belevingswereld van de kinderen en jongeren zal worden vergroot.

Samen met de begeleiders kijkt elk kind dat bij BuitenGewoon gaat verblijven, actief naar zijn leerdoelen. Er wordt ingespeeld op ontwikkelingsvragen binnen het zorgplan van het kind. Binnen hun eigen mogelijkheden gaan ze met deze leerdoelen aan de slag.

Logeren

Contact met Buitengewoon Logeren

 • Mijn kinderen gaan sinds een aantal jaren naar Buitengewoon Logeren. Ik ben erg tevreden over deze specialistische en avontuurlijke outdoor opvang. Met name vanwege de professionele, maar tegelijkertijd ook informele benadering van de kinderen. Nooit heb ik het gevoel met een instelling te maken te hebben. En dat vind ik echt een pre. Ze worden gezien en gewaardeerd, ze worden vrij gelaten waar kan en ze worden begrenst waar nodig en dat schept een groot gevoel van veiligheid en vertrouwen.

  Vera van Kouwen
 • Al bijna 3 jaar gaat mijn zoon (nu 12 jaar) met enorm veel plezier naar Buitengewoon logeren. Voorheen kon hij zich nog wel eens eenzaam voelen, vriendschappen maken en onderhouden is lastig voor hem. Sinds hij bij Buitengewoon gaat logeren heeft hij een vast groepje waar hij zich gelijkwaardig bij voelt. Op een ongedwongen wijze leert hij de vriendschap in stand te houden, ook wanneer het even lastig is. Hij leert om te gaan met de groepsdynamiek en zijn eigen rol daarin. Voor mij als moeder is het daarom ook niet moeilijk om hem te laten gaan, dit is iets wat hem zó blij maakt! En dat geeft mij veel vertrouwen, het voelt veilig en geeft rust. De begeleiding is in handen van een enthousiaste groep mannen die zich ook aanpast aan de behoeften van de groep kinderen.

  Eline Bergsma
 • Wij zijn via het sociaalwijkteam bij Buitengewoon gekomen. Met onze zoon ging het thuis niet goed. Doordat hij snel terecht kon bij Buitengewoon, was uithuisplaatsing niet meer nodig. Hij gaat sindsdien 3 dagdelen, 1 weekend in de maand en midweken met vakanties. En wat is hij enorm gegroeid bij Buitengewoon! Vooral sociaal heeft hij problemen, maar gaat nog steeds met sprongen vooruit. Er werken allemaal leuke vlotte jongemannen bij Buitengewoon. Ze zijn altijd in voor een lolletje met de kinderen. Ook het speelgebied is geweldig! Heerlijk buiten voetballen, klimmen, springen of met de dieren spelen. In de zomer met de boot er op uit, of zwemmen in hun eigen zwemwater. Niks is te gek! Onze zoon gaat eigenlijk ook nooit met tegenzin. Wij zijn zeer tevreden met Buitengewoon!

  Inge Terburg