Zelfstandig wonen in de Spreeuwenstraat met zorg van TVN Zorgt en Thuiszorg M.O.C.

”Woningen in Nijmeegse Wolfskuil voor wie met zorg nog zelfstandig wil wonen” is de titel van een artikel dat zaterdag in de Gelderlander verscheen naar aanleiding van een initiatief van TVN Zorgt en Thuiszorg M.O.C.

Lees hieronder het artikel van de Gelderlander.


In de Nijmeegse wijk Wolfskuil verrijst op dit moment nieuwbouw voor bewoners die een of andere vorm van zorg nodig hebben. In de Spreeuwenstraat worden 28 appartementen voor sociale huur gebouwd.

,,Hier kunnen mensen terecht die niet meer helemaal zelfstandig zijn of wat meer zorg nodig hebben, maar toch ook zo veel mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Ze moeten vooral zoveel mogelijk de eigen regie willen houden zolang dit kan”, vertelt mede-initiatiefnemer Monique van Eijken van thuiszorgorganisatie TVN Zorgt.

Een begin is gemaakt met het werven van huurders. Die gaan exclusief servicekosten zo’n 700 euro per maand betalen. De nieuwbouw is naar verwachting in het najaar klaar.

 

Officiële indicatie

Om in aanmerking te komen voor een huurcontract, moeten de nieuwe bewoners een officiële indicatie hebben voor zorg. ,,Dat kan het dagelijks aantrekken van een steunkous zijn. Maar ook iemand die bedlegerig is, komt in aanmerking.”

Van Eijken hoopt op enigszins gelijkgestemde bewoners: ,,Er komt geen gemeenschappelijke ruimte, maar het zou fijn zijn als de bewoners ook voor elkaar een oogje in het zeil willen houden en/of bij elkaar op de koffie willen komen.”

Ondersteuning wordt naast TVN Zorgt geboden door collega-organisatie Thuiszorg M.O.C.. Van Eijken: ,,We onderzoeken nog of we in het gebouw een kantoortje huisvesten. Afhankelijk van de mate van zorg die we gaan bieden, bekijken we of het wenselijk is om permanent personeel in de buurt te houden.”

Bouwer is Hendriks Bouw & Ontwikkeling.

Bij vragen over dit project: Neem contact op met Monique van Eijken, 024 – 354 06 08

 

Aanbevolen berichten