Website brengt vraag en aanbod coronahulp samen 

In de coronatijd hebben onze zorgverleners alle zeilen bijgezet om de zorg en begeleiding zo goed mogelijk voort te zetten. Door de afgesproken maatregelen was dit soms op afstand of door alternatieve zorg aan te bieden, zoals het doen van boodschappen in plaats van het bieden van huishoudelijke hulp. Nu de maatregelen versoepeld zijn, is weer mogelijk om (onder voorwaarden) de zorg en begeleiding thuis te bieden. Omdat boodschappen doen niet valt onder deze begeleiding, willen we cliënten wijzen op de mogelijkheden van inzet van vrijwilligers, via dit artikel uit de Gelderlander.

NIJMEGEN Omdat de behoefte aan betrouwbare hulp in deze tijd van corona groot is, hebben vrijwilligersorganisaties de handen ineen geslagen. Samen hebben ze de nieuwe website coronahelpersgelderland.nl/nijmegen gelanceerd welke hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar moet brengen.

Mensen kijken nu meer naar elkaar om dan anders, merkt de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Er is al veel hulp aangeboden via social media zoals Facebook en diverse websites. Maar veel mensen zagen door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben de vrijwilligerscentrale Nijmegen, WeHelpen.nl en Deemob besloten te gaan samenwerken om vraag en aanbod van hulp bij elkaar te brengen.  

Via de nieuwe website kunnen mensen hulp vragen of bieden zoals boodschappen doen, het ophalen van medicijnen, de hond uitlaten, kinderen opvangen of bellen voor een praatje. De website is al online maar moet nog gaan groeien. De vrijwilligerscentrale Nijmegen wil de komende periode daarom werken aan bekendheid van het initiatief. Behalve particulieren, kunnen ook organisaties en bedrijven hun eigen account aanmaken om vrijwilligers en hulpvragers met elkaar in contact te brengen.  

Meer informatie: coronahelpersgelderland.nl/nijmegen (deze site is niet langer meer in gebruikt)

Bron: de Gelderlander 

Aanbevolen berichten