Positieve Gezondheid – Inspiratie februari 2023

Inspiratie uit de domeinen van Positieve Gezondheid!

Merita van Mook – Kenniscentrum Positieve Gezondheid TVN Zorgt


 

Nog even winter….De winter is de ‘nacht’ van het jaar. De aarde is schijnbaar slapend, uiterlijk is er rust, innerlijk is er groei. Als het lichaam in de kou langzamer beweegt, is er tijd voor herstel.

 

 

Mentaal Welbevinden 

Bewegen is goed voor je lijf en je mind. Op een ontspannen manier bewegen, waarbij je je aandacht op jezelf kunt richten (in plaats van op een cliënt..) is zelfzorg die enorm bijdraagt aan (gevoel van) gezondheid. Wil je wel bewegen, maar zit je lijf je door pijn of anderszins in de weg om te starten? Stoelyoga en Powerwalking zijn beide laagdrempelige vormen van bewegen die een start makkelijker kunnen maken.

 

Dagelijks functioneren 

Misschien denk je ‘mediteren, dat is niets voor mij’. Op deze site staat informatie over mediteren voor beginners zodat je kunt uitproberen of dat echt zo is..

Meedoen 

Workshops Positieve Gezondheid: Basisworkshop voor stagiaires, nieuwe medewerkers en voor wie wil opfrissen/inhalen. In deze workshop bespreken we waarom Positieve Gezondheid ontstaan is en maak je kennis met de visie door je eigen Positieve Gezondheid te onderzoeken.

In de vervolgworkshop Positieve Gezondheid – Motiverende Gesprekstechnieken zoomen we in op Motiverende Gesprekstechnieken in het algemeen en Motiverende Gespreksvoering in bijzonder. Doel van deze workshop is dat je een beeld krijgt van wat je met Gesprekstechnieken zou kunnen in je werk en waar jij je verder in zou willen verdiepen.

Zingeving 

Het is nog even dry january…nu alvast inspiratie (deze link is helaas verlopen) opdoen voor volgend jaar?

Lichaamsfuncties 

Warm, troostrijk (koolhydraatrijk 🙂 eten hoort bij de winter. Pannenkoeken bijvoorbeeld… Lekkere pannenkoeken die ook gezond zijn, bestaan!

Kwaliteit van Leven 

Griep of verkoudheid? Met deze manieren help je je lijf een handje

 

 

Alle goeds voor het staartje van de winter!

Kenniscentrum Positieve gezondheid TVN zorgt

Aanbevolen berichten