Activiteiten & steun voor roze cliënten

Inclusiviteit & diversiteit

TVN Zorgt vindt het belangrijk dat de cliënt in zijn context altijd centraal staat. De hoofdbelofte die wij willen waarmaken als organisatie is mensgerichtheid, we zijn een organisatie voor iedereen. We willen een inclusieve organisatie zijn, waarbinnen diversiteit mogelijk is. Vanuit dat idee neemt Marga Jeuken (coördinator zorg & wijkverpleegkundige ALS team) namens TVN Zorgt deel aan de Werkgroep Roze Ouderen. Deze werkgroep is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties uit de regio Nijmegen die als doel heeft de kennis over en de positie van ouderen met een LHBTIQ+ achtergrond te versterken.

 

Roze Woensdag Senior

In samenwerking met de Werkgroep Roze Ouderen en Roze Woensdag, wordt dit jaar tijdens de Vierdaagsefeesten ook de Roze Woensdag Senior georganiseerd. Een leuke dag met een optreden, een pubquiz, muziekprogramma’s, interviews en een filmvertoning speciaal voor Roze Ouderen. Voor meer informatie zie: Roze Woensdag Senior.

 

Roze senioren

LHBTIQ+ ouderen zijn een kwetsbare groep in de samenleving. Homoseksualiteit is lange tijd taboe geweest. Inmiddels is de tolerantie en emancipatie in zijn algemeenheid enorm toegenomen, toch kan het zijn dat ouderen nog angstig zijn of worstelen. Soms zijn zij bang voor oordelen of vooroordelen van (thuis)zorgmedewerkers of anderen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en prettig voelt in de zorg, en dat ook LHBTIQ+ ouderen zichzelf kunnen zijn. TVN Zorgt is er voor iedereen.

 

Eurogames Nijmegen 2022

Naast Roze Woensdag vindt van 27 tot 30 juli ook de EuroGames plaats. Een volledig inclusief sportevenement waar duizenden atleten van over de hele wereld samen komen om te sporten, ongeacht hun gender identiteit of seksuele geaardheid. Sinds 1992 wordt dit evenement elk jaar in een andere Europese stad gehouden, met als doel een postief effect op de emancipatie van LHBTIQ+ personen binnen de sportwereld, en dit jaar is Nijmegen aan de beurt! Voor meer informatie, zie: Eurogames 2022 (link verlopen).

Aanbevolen berichten