Dagbesteding voor ouderen in en om een groentetuin

Pluk de Vruchten

Wat doen we?

Onze activiteiten draaien om gezond voedsel, beweging en natuur. We zaaien, planten, wieden en oogsten. De oogst verwerken tot gezonde maaltijden en andere lekkernijen. We zijn buiten in de tuin en boomgaard met het groen bezig, in de keuken en huiskamer met het bereiden van eten. We eten gezamenlijk de zelf gemaakte maaltijd.

Hoe doen we dat?

Dat doen we in een rustige omgeving waar een aanbod aan activiteiten is met ruimte voor ieders wensen, tempo en mogelijkheden. Ook voor mantelzorgers is er ruimte om elkaar ontmoeten en op adem te komen. Indien gewenst en mogelijk koppelen we een vrijwillige medewerker aan een deelnemer voor persoonlijke begeleiding.

Is deze dagbesteding alleen voor ouderen?

Voor ouderen en de naasten die voor hen zorgen. Het kan gaan om ouderen met lichte dementie, geheugenproblemen of die om een andere reden behoefte hebben aan begeleiding bij een daginvulling.

Waar is deze dagbesteding?

In Warmoes, de Historische Tuinderij in Lent. Dit is een Betuwse tuinderij, zoals die in de vorige eeuw overal in deze omgeving bestond. Er is een grote boomgaard met oude fruitrassen, kassen en moestuinen. Hier hebben we een keuken, een huiskamer  en een moestuin tot onze beschikking.

 

*Pluk de Vruchten is onderdeel van ‘Het Netwerk basis dagbesteding ouderen’ in de Gemeente Nijmegen.
*Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Stichting Bladt Charity en Stichting Volksbelang 1895.

Logo Pluk de Vruchten

Contact met Pluk de Vruchten

Voor informatie over het project, de financiering en aanmelding van deelnemers en vrijwilligers:

Janko van der Werf
06-28242828
j.vanderwerf@tvnzorgt.nl

Adres dagbesteding:
Griftdijk Noord 11
6663 AA Nijmegen

  • Op bezoek bij... ‘Pluk de vruchten’: De mensen zijn bezig met wat er gedaan moet worden. Drie deelnemers zijn de groenten voor de maaltijd aan het oogsten. Anderen rapen appels en peren in de boomgaard van Warmoes. Weer anderen zitten aan een tafel te kijken naar de mooie natuur. Behalve de deelnemers en vrijwilligers van ‘Pluk de vruchten’ zijn er ook vrijwilligers van Warmoes aan het werk in de tuin. Er heerst een rustige, ontspannen sfeer. Lees meer

    Anne-Mieke Penders voor Alzheimer Nederland