Gespecialiseerde begeleiding, met een holistische kijk

Stichting Toos

Al jaren zien we dat niet iedereen de begeleiding vindt binnen grotere organisaties die hij of zij nodig heeft. Juist voor deze doelgroep bieden wij maatwerktrajecten. Hierbij gaan we holistisch te werk. We zetten sport-, spel- en buitenactiviteiten in en zijn creatief met de doelen van onze cliënten bezig.

We zijn een kleine stichting die werkt vanuit dromen, wensen en persoonlijke interesses. Wij geloven namelijk dat je vanuit jouw eigen interesses sneller in je kracht komt te staan. Omdat we maatwerktrajecten bieden, kun je ons benaderen voor elke uitzonderlijke vraag. In eerste instantie ligt onze expertise bij jongeren met Autisme, ADHD, HSP, PTSS en uit complexe probleemgezinnen.

 

Toos

Wij geloven in het principe van Ubuntu. Jij bent omdat ik ben. Een plek waar hulpverlening en de maatschappij elkaar ontmoeten. Stichting Toos is gestart vanuit de wens een plek te creëren waar iedereen kan samenkomen, waar hulpverlening en de maatschappij elkaar ontmoeten, waar iedereen er mag zijn en zichzelf mag zijn en waar mensen en hun kwaliteiten gezien worden. We richten ons op mensen. Mensen met een beperking, zonder beperking, mensen met hulpverlening en mensen zonder hulpverlening.

 

Wat kunnen wij bieden?

Begeleiding aan de koffietafel

Laagdrempelige begeleiding onder het genot van een lekkere kop koffie van ons koffiehuis. Samen met jou en een gespecialiseerde coach kijken we waar je tegen aan loopt en hoe jouw beperkingen juist een kracht zijn voor jouw persoonlijkheid. We gaan op zoek naar wie jij in jouw kern bent. Wij geloven dat als je dat weet en accepteert, je vanzelf bloeit!

Activerende begeleiding

Begeleiding is bij ons is zeker niet standaard. Naast begeleiding aan de koffietafel gaan we graag actief met je aan de slag. Juist omdat we gezien hebben dat dát de verandering in jezelf teweeg brengt. Door variërende activiteiten, waarbij jij  uitgedaagd wordt je grenzen te verkennen, kan je weer bij je eigen kern komen. Activiteiten die we veel gebruiken zijn mountainbiken, boulderen (sportklimmen), skateboarden en wandelen in de natuur. Soms met als afsluiter een frisse duik in natuurwater en koffie of chocomelk verwarmd op een brandertje. Mindfulness, oplossingsgericht werken en ook ACT zijn methodieken die we hierin toepassen.

Wie zitten er achter Stichting Toos?

Linda en Mascha.

Met stichting Toos hebben we een fundament gelegd en vanuit daar is nu als eerste een mooi Koffiehuisje in Nijmegen Oost geboren. Een start en uitvalsbasis voor verschillende mooie projecten die we vorm geven met een sociaal doel in binnen en buitenland. Daarnaast een plek waar vriendschappen ontstaan voor mensen die bijvoorbeeld in een sociaal isolement zitten en een plek waar de drempel laag genoeg is om binnen te stappen.

Het moest voor ons daarnaast ook een plek worden waar de kennis die geboden is in hulpverleningstrajecten kan worden doorgegeven van cliënt op cliënt. Op deze manier gaat deze kennis niet verloren kan het oneindig worden doorgegeven. Onze stichting heeft het streven een plek te bieden waar deze oneindige cirkel in stand kan worden gehouden en ons werk op de lange termijn ook nog invloed heeft.

logo Toos

Contact met Stichting Toos

Info@stichtingtoos.nl
06 – 53 85 68 31

​Prins Hendrikstraat 22
6521 AW  Nijmegen

 • We zijn een gezin uit Bemmel. Ons gezin bestaat uit vader, moeder, zoon en dochter. Beide kinderen zijn autistisch. Voor beide kinderen hebben we al een heel traject doorlopen wat hulpverlening betreft.

  Al na het eerste gesprek met Linda en Mascha, hadden we een goed gevoel. Er was een een klik met de coaches. Naar mate er meer gesprekken kwamen, kregen wij weer vertrouwen in de hulpverlening. Eindelijk een hulpverlening gevonden, die ons begrijpt, die onze kinderen begrijpen. Die echt kijken naar wat een kind nodig heeft en wat ouders nodig hebben. Ze kunnen zich zo goed inleven in onze situatie. De zorg die we nu krijgen vanuit Mascha en Linda is ontzettend flexibel en ze kijken echt naar wat je nodig hebt, wat het kind nodig heeft. We krijgen nu echt de zorg waar we al zo lang naar opzoek waren. We krijgen nu echt zorg op maat. Dit hadden we nog nooit zo ervaren.

  Familie met dochter en zoon
 • Mascha begeleidt mij al een aantal jaar. Dit begon toen ik nog intern woonde. Tussen Mascha en mij klikte het meteen en ik durfde veel meer te delen en te bespreken dan met andere begeleiding. Wat ik altijd heel fijn vind aan Mascha, en Linda, is dat ze op hetzelfde niveau gaan zitten. Wat voor mij vooral inhoud dat ze niet doen alsof ze alles weten en met je meedenken in plaats van voor je denken.

  Anoniem i.v.m. privacy cliënt
 • Omdat ze zo’n fijne en veilige omgeving weten te creëren, ben ik zelfs mee gegaan op activiteiten en vakanties waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat überhaupt als optie zou zien om ooit te doen.

  Anoniem i.v.m. privacy cliënt
 • Ik ben al vaak bij Mascha en Linda geweest voor NEI, voor veel verschillende vragen/problemen, zowel voor mijn kinderen als voor mijzelf. Denk hierbij aan gedragsproblemen, emotionele problemen, allergieën, enzovoort. Mascha en Linda zijn erg prettige personen, waarbij je je snel op je gemak voelt. Ze zijn erg warm en persoonlijk, maar ook professioneel en zeer kundig. Ik heb al veel mensen naar hen verwezen voor NEI en heb van iedereen tot nu toe positieve reacties gehoord.

  Anoniem i.v.m. privacy cliënt