Systeemtherapie

Praktijk Sperling-Zweers

Goede, bevestigende relaties met belangrijke mensen zijn van essentieel belang voor een gelukkig en gezond leven. Ze bieden een basis van verbinding, plezier, intimiteit, ontwikkeling en bescherming. Door langdurige druk en stress kun je vastlopen in je relatie.

Praktijk Sperling Zweers heeft een aanbod van verschillende systeem therapieën waarin  de relatie centraal staat. Relaties met b.v. (ex) partners, ouders, gezinnen, jongeren en kinderen als primaire hulp of als een aanvullende benadering samen met andere ondersteuning.

Specialisaties:

 • Partnerrelatietherapie
 • Gezinstherapie
 • Ouderschap na Echtscheiding
 • Autisme in Relaties
 • Geweldloos verzet/ Nieuwe Autoriteit
 • Conflicten en burn-out  klachten in de werksetting
 • Mediation

Systeemtherapie

Systeemtherapie wordt aangeboden in een duidelijke en veilige omgeving waar stilgestaan kan worden bij gevoelens en inzichten, en geeft  gelegenheid om een nieuw perspectief te ontwikkelen. Vanuit zo’n nieuw perspectief kan de relatie zo worden vormgegeven dat deze mogelijk hersteld kan worden en je kunt zijn wie je bent in je relatie tot de ander.

De therapie is erop gericht om begrip en samenwerking te bevorderen en houdt rekening met gezins- en partnerverhoudingen, opvattingen en cultuur en maakt gebruik van de bestaande krachten.

Logo Systeemtherapie Praktijk Sperling-Zweers

Contact met Praktijk Sperling-Zweers

06 – 27 34 43 02
Jonkheer van Grotenhuisstraat 20
6561 EW Groesbeek

 • We zaten in een relatie waarin het heel moeilijk was om met elkaar te praten en hadden we moeite elkaars eigen leven te begrijpen en te accepteren. Hierdoor raakten we steeds verder van elkaar verwijderd en waren we erg ongelukkig. Nu: We hebben geleerd beter met elkaar te praten en begrijpen van nu ook wat ons dwars zat. We hebben nu weer begrip voor elkaars eigen momenten en accepteren dit ook. We genieten nu meer van onze momenten samen, maar ook van onze eigen momenten. We zijn weer gelukkig samen! Heel erg bedankt voor je hulp. We zijn er erg blij mee.

 • Wij hebben hulp gezocht bij Ziggy omdat we op bepaalde punten in ons huwelijk in cirkels ronddraaiden. We wisten dat we bepaalde patronen hadden ontwikkeld en wilden dit doorbreken. Ons huwelijk heeft autisme en we vonden bij Ziggy een deskundige en respectvolle benadering in deze problematiek, die deel waren van onze moeilijkheden. Ziggy had snel door hoe de vork bij ons in de steel zat waardoor we duidelijk en doelgericht konden werken aan onze moeilijkheden. Door te zien welke patronen er waren en de destructieve patronen te doorbreken voelden we ons na een 10-tal sessies weer voldoende versterkt om verder te kunnen samen. We zijn blij dat we deze investering samen aan zijn gegaan Nogmaals hartelijk bedankt voor je inzet!

 • De vijf maanden therapie die we met begeleiding van Ziggy deden hebben me veel inzicht gegeven in onze emotionele patronen, zowel doodlopende patronen als meer constructieve patronen. Mijn conclusie was uiteindelijk dat onze relatie niet verder kon, maar de relatietherapie heeft zeer geholpen tot helderheid te komen, en bij de keuze ook het besef te hebben dat we er alles aan hadden gedaan. Ziggy bezit de mooie combinatie van persoonlijke (en vrolijke!) betrokkenheid en professionele vakbekwaamheid, die ze met hart en ziel in de therapie inzet.

 • Het gaat goed met ons. Op het moment dat wij aan de therapie begonnen, was het voor mij erop of eronder. Ik was van plan om ergens anders een woning te zoeken met mijn kinderen. Gelukkig zijn we op het juiste moment bij jou terecht gekomen en hebben we onze relatie hiermee gered. Het was fijn dat jij ons beiden zo goed aanvoelde. Jij hebt ervoor gezorgd hebt dat ook mijn man over zijn gevoelens ging praten. Natuurlijk hebben we soms nog wel eens een dipje, maar door wat we bij jou hebben geleerd blijven we er niet in hangen. We luisteren naar elkaar en weten nu beter wat er in de ander omgaat. Soms is gewoon alleen even knuffel nodig, om te weten dat je gezien wordt en dat je je begrepen voelt. Wij gaan het redden samen! Bedankt voor alles!

 • Tussen Mijn vrouw en ik gaat het  nu goed. We kiezen meer voor onszelf (ook samen) en vinden langzaam meer structuur in huis.  De gesprekken samen met jou hebben ons goed gedaan, ik denk ook dat we op het juiste moment zijn gekomen. Ruzies hebben we op het moment weinig. We proberen vooral onze vermoeidheid te voelen en leuke dingen te doen met de kinderen. Dingen die we graag willen samen maar ook onafhankelijk van elkaar. Erg bedankt Ziggy voor je fijne verfrissende therapie-gesprekken.