Zorgbureau voor doen & ervaren

Skill’ness

Skill’ness is een zorgbureau uit Nijmegen dat op maat gerichte zorg biedt in en rondom Nijmegen. Skill’ness maakt gebruik van ervaringsgerichte middelen en biedt dit aan in de vorm van begeleiding, training of behandeling. Dit gebeurt altijd met een (vak)therapeutische diepgang. Vanuit TVN Zorgt biedt Skill’ness specialistische begeleiding. 

Aanbod

Als je bezig bent, denk, doe en voel je van alles. Je ervaart iets. Deze ervaringen kunnen ingezet worden om te leren omgaan met bijvoorbeeld spanning, boosheid of angst. Kortom, het leren uiten van gevoelens. Ook kunnen ervaringsgerichte middelen een laagdrempelige en plezierige ingang zijn voor persoonlijke en psychosociale ontwikkeling. Door te doen en ervaren kun je veel over jezelf te weten komen en krijg je binnen de specialistische begeleiding handvatten aangereikt om te oefenen met nieuw en meer helpend gedrag.

Werkwijze & Doelgroep

Skill’ness maakt de zorg effectiever, plezieriger en laagdrempeliger door betrokkenheid en deskundigheid. Wij geloven in de kracht van de mens. Daarom benaderen wij iedereen vanuit een positieve kant en kijken wij naar jouw krachten, talenten en mogelijkheden. Uit ervaring weten wij dat (zorg)vragen, behoeften en mogelijkheden van mensen enorm kunnen verschillen. De ene hulpvraag is misschien complexer dan aanvankelijk gedacht, of iemand bereikt juist sneller zijn doel. Daarom bewegen wij mee met de ontwikkelingen die zich hierin voordoen en gaan voor maatwerk. Daarbij gaan wij samen op zoek naar het middel dat bij jou past en jou in beweging zet. Voor de een kan dit sport zijn (van mountainbiken tot yoga) voor de ander is misschien muziek, beeldend of creatief bezig zijn (songwriting, potcast, theater of documentaire maken) meer passend om te werken aan diens hulpvraag.

De werkzaamheden van Skill’ness zijn breed inzetbaar. Door onze flexibele werkwijze hebben wij de mogelijkheid om onze zorg op- en af te schalen. Hierdoor komen wij tot een aanbod dat passend en effectief is voor vrijwel iedere doelgroep.

Team Skill’ness

 

logo-skilness

Contact met Skill’ness

info@skillness.nl
06 – 392 697 38

Willemsweg 209
6531 DJ  Nijmegen

 • Binnen theater heb ik mijn levensverhaal kunnen delen, daar was ik heel trots op

  I. - 31 jaar
 • Skill’ness vormt een belangrijke spil in de re-integratie van jongeren in de maatschappij.

  Jorik - Sociotherapeut
 • Wat fijn is aan yoga, is dat het rustgevend en uitdagend tegelijk is.

  K. - 28 jaar
 • Wat het me heeft opgeleverd is dat ik een nieuwe uitlaatklep heb.

  A. - 42 jaar