Cultuursensitieve begeleiding en –dagbesteding

Glimlach Consult

Divers in zorg, glimlach voor iedereen.

Wie zijn wij:

Wij zijn Glimlach Consult: een klein, betrokken team en we bieden op ambulante wijze begeleiding aan huis. Ons werkgebied is Nijmegen, Wijchen en Cuijk. We bieden ambulante begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek.

We zijn breed opgeleid, hebben vele jaren ervaring en hebben als specialisme het begeleiden van mensen van niet westerse afkomst. We geloven dat we een brugfunctie kunnen hebben van de Westerse naar de niet Westerse cultuur. Dit uit zich in cultuursensitieve benadering, buiten de kaders kunnen denken en geloven in de kracht van diversiteit. Wij hanteren verschillende methodieken, waaronder de “presentie benadering” en “leren door doen”. Ook de reguliere vraagstukken pakken wij op deze wijze op, het werkt drempelverlagend en biedt vertrouwen.

Wat bieden wij:

Ambulante hulpverlening

Soms lukt het niet om problemen te begrijpen of zelf op te lossen. Wij kunnen ondersteuning bieden zodat er weer overzicht in het eigen leven ontstaat. Het kan gaan over 

 • alledaagse situaties; 
 • post die niet gelezen of begrepen wordt; 
 • het onderhouden van contacten met bijvoorbeeld spv-er, psychiater, voogd, school, behandelaar en familieleden/netwerk.

We maken de zorg passend op de hulpvraag of situatie, rekening houdend met de culturele achtergronden. We doen wat nodig is!

Dagbesteding

In onze gezellige interculturele huiskamer wordt Oosterse thee en koffie geschonken! Er staat een kast met allerhande creatief materiaal. Wanneer er behoefte is om rustig een tijdschrift te lezen, kan dit in de leeshoek. Ook is er een chill-hoek, waar een playstation staat. Er wordt gezamenlijk geluncht en er is ruimte om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Onze dagbesteding bestaat uit dagactiviteiten met als doel:

 • Creëren en behouden van een dag structuur; 
 • Bevorderen en behouden van zelfredzaamheid;
 • Verminderen en voorkomen van sociaal isolement;
 • Versterken van het sociaal netwerk;
 • Met een fijn en voldaan gevoel naar huis gaan.

1x in de maand organiseren we een samenzijn waarin eten, van diverse culturele achtergronden de verbindende factor is! Iedereen heeft hier een rol in, of het nu om het maken van de gerechten gaat of het tafeldekken, opruimen en de afwas. Iedereen doet mee!

Cultuursensitieve begeleiding en –dagbesteding - Logo Glimlach Consult

Contact met Glimlach Consult

Ebru & Cheko Buyukkaya
06 – 340 343 05
06 – 18 33 62 02
glimlachconsult@tvnzorgt.nl

Kerkenbos 1018
6546 BA Nijmegen

 • Voor liefdevolle zorg ga je naar TVN zorgt.

  Louise de Jager