Maatjesexperiment Club Goud van Start

NIEUWSBERICHT

Nijmegen, 26 februari 2020

 

 

Maatjesexperiment Club Goud van start

3, 2, 1 en goooo! We zijn super trots om te melden dat we komende 18 maanden samen met 5 andere organisaties opnieuw op onderzoek uit mogen. Wat we gaan onderzoeken? Hoe brengen we ouderen en jongeren succesvol en vooral duurzaam samen? Ruim 120 ouderen en jongeren zullen deelnemen aan het maatjesexperiment dat voor het grootste gedeelte in Nijmegen plaatsvindt. Wij hebben ontzettend veel zin om op deze manier impact te maken en onze nieuwe ideeën voor de ouderenzorg te testen!

 

Wie ons al langer volgt, weet dat we eerder al een maatjesprogramma hadden. In 2018 en 2019 deden we samen met onze partners ervaring op in het samenbrengen van ouderen en jongeren. We hadden een “regulier” maatjesprogramma, maar experimenteerden ook met kortlopende maatjesprogramma’s en het verbinden van thema’s zoals kunst en muziek aan het maatjescontact. Met vallen en opstaan deden we de eerste ontdekking wat wél (bijvoorbeeld het toevoegen van het thema muziek) en wat juist niet werkte (bijvoorbeeld een maatje voor 1x per maand). Hier schreven we eerder al deze blog over.

Met al die ervaringen op zak, zijn we opnieuw om de tafel gegaan om te kijken hoe we enerzijds de geleerde lessen in de praktijk konden brengen en anderzijds verder konden experimenteren met nieuwe ideeën. Et voila! Het nieuwe Maatjesexperiment was geboren! En gelukkig bestaan er met ons meer organisaties die het belang van innovatie en het testen van nieuwe ideeën in de zorg belangrijk vinden. Zo sloten ZZG Zorggroep, de Waalboog, Sterker sociaal werk, TVN Zorgt en Mooiland aan om samen met ons de schouders onder dit nieuwe experiment te zetten. Yes!

 

In het nieuwe maatjesexperiment gaan we voor een periode van 3 en 6 maanden kwetsbare ouderen en jongere vrijwillige maatjes met elkaar matchen. Hierin hebben we drie focuspunten:

1) hoe kunnen we de begeleiding van de maatjes slimmer organiseren,

2) op welke manier kan een thema + weekprogramma bijdragen aan het contact en tot slot

3) hoe we samen met professionals en mantelzorgers een sterke community kunnen vormen.

 

De komende maanden zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor dit bijzondere project. Iedereen die ideeën, best practises of welke toevoeging dan ook over dit onderwerp heeft, laat het ons vooral weten! We staan bijzonder open voor alle uit-de-box ideeën die er zijn en ontdekken graag nieuwe manieren om dingen mogelijk te maken. Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het maatjesexperiment? Stay tuned via onze website & LinkedIn

Tot slot een grote shout-out naar het Oranje Fonds en het VSB fonds die dit maatjesexperiment samen met ons financieel mogelijk maken. Wij zijn onwijs dankbaar dat we in Nederland partijen hebben zoals jullie die vernieuwing mogelijk maken op plekken waar vernieuwing anders zo moeilijk komt. Dank daarvoor! En jij natuurlijk bedankt voor het lezen! Je weet ons te vinden voor nieuwe ideeën en suggesties. Of als je een maatje wilt worden 🙂 Via onze website www.clubgoud.com meld je je direct aan!

 

Recente berichten