Pluk de vruchten

Dagbesteding in en om een groentetuin voor ouderen.

Wat doen we? 

Onze activiteiten draaien om gezond voedsel, beweging en natuur. We zaaien, planten, wieden en oogsten. De oogst verwerken tot gezonde maaltijden en andere lekkernijen. We zijn buiten in de tuin en boomgaard met het groen bezig, in de keuken en huiskamer met het bereiden van eten. We eten gezamenlijk de zelf gemaakte maaltijd.

Hoe doen we dat? 

Dat doen we in een rustige omgeving waar een aanbod aan activiteiten is met ruimte voor ieders wensen, tempo en mogelijkheden. Ook voor mantelzorgers is er ruimte om elkaar ontmoeten en op adem te komen. Indien gewenst en mogelijk koppelen we een vrijwillige medewerker aan een deelnemer voor persoonlijke begeleiding.

Voor wie doen we dat? 

Voor ouderen en de naasten die voor hen zorgen. Het kan gaan om ouderen met lichte dementie, geheugenproblemen of die om een andere reden behoefte hebben aan begeleiding bij een daginvulling.

Waar doen we dat? 

In Warmoes, de Historische Tuinderij in Lent. Dit is een Betuwse tuinderij, zoals die in de vorige eeuw overal in deze omgeving bestond. Er is een grote boomgaard met oude fruitrassen, kassen en moestuinen. Hier hebben we een keuken, een huiskamer  en een moestuin tot onze beschikking. 

Informatie 

Voor informatie over het project, de financiering en aanmelding van deelnemers en vrijwilligers:
Janko van der Werf
Telefoonnummer 06-28242828
j.vanderwerf@tvnzorgt.nl
Adres dagbesteding: Griftdijk Noord11, 6663 AA Nijmegen.
 
*Pluk de Vruchten is onderdeel van 'Het Netwerk basis dagbesteding ouderen' in de Gemeente Nijmegen.
*Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Stichting Bladt Charity en Stichting Volksbelang 1895.